Dok in Amsterdam-Noord bijna geheel opgeleverd aan Bouwinvest

Twee van de drie torens van Het Dok op de tt. Vasumweg zijn opgeleverd aan Bouwinvest, de derde volgt binnen een aantal weken.

Het wooncomplex bevindt zich op de noordoever van het IJ in Amsterdam-Noord en telt 449 (sociale) huur- en vrijesectorwoningen. Het project krijgt naast woningen ook een commerciële ‘plint’ van 150 meter. Hier komen ruimtes met voorzieningen voor de buurtbewoners.

Bovenop de plint staan de drie torens met een hoogte tot 74 meter. Het Dok markeert de toegang van de werf vanuit Noord. Hier komen het hoog- en havenstedelijke karakter van de NDSM-werf samen.

 ‘We hebben met Het Dok een bijdrage geleverd aan het terugdringen van het woningtekort in Amsterdam,’ zegt directeur Gert-Wim Bos van ontwikkelaar COD. ‘Met het toevoegen van de woningen in een stoer en robuust gebouw wordt nog meer levendigheid toegevoegd aan het nu al bruisende Amsterdam-Noord.’

Ook directeur Steven de Vlugt van bouwbedrijf Van Wijnen Amsterdam kijkt met een goed gevoel terug op het project.

 ‘Lef en vertrouwen. Het Dok is vanaf de eerste schets tot het laatste detail gedurfd en uitgesproken opgezet,’ aldus Pero Puljiz, Erik Vrieling en Hans Hammink van de Architekten Cie. die tekenden voor het ontwerp. ‘De ruwheid van de NDSM-werf is ook de romantiek ervan. Dit is door iedereen omarmd en leest als een open boek in het beeld van Het Dok.’

 

Scroll naar boven