DLA Piper kan zijn intrek nemen in opgeleverd Strawinskyhuis

Het Strawinskyhuis op de Zuidas is na renovatie vandaag officieel opgeleverd.

Het circa 10.000 m2 grote gebouw is volledig gestript en getransformeerd naar een modern, duurzaam en licht boutiquekantoor. Het Strawinskyhuis ligt centraal op de Zuidas, pal naast het WTC en multimodaal vervoersknooppunt Amsterdam Zuid aan het Prinses Amaliaplein 1-3. De oplevering eerder vandaag markeert de afronding van de verkoop medio vorig jaar door Egeria Real Estate Development (Egeria) en Flow Real Estate (Flow) aan investeerder MEAG.

Met de verhuur van 7000 m² aan DLA Piper is er op de begane grond nog circa 2000 m2 hoogwaardige kantoorruimte voor verhuur beschikbaar. De verhuur is in handen van NL Real Estate Knight Frank en Cushman & Wakefield.

De grote kantoorvloeren op de verdiepingen, elk van circa 2400 m², liggen vanaf de garden floor tot en met de 2de verdieping rondom een atrium. Op het dak zijn twee dakterrassen aangelegd voor de huurders in het gebouw. De rest van het dak is vrij van installaties en als een groen dak ingericht.

Zeer energiezuinig

Door de toepassing van energiezuinige apparatuur, een atrium dak met zonnepanelen en thermische warmteopslag is Strawinskyhuis een zeer energiezuinig gebouw met energielabel A+++. Het kantoorgebouw is Breeam-NL Outstanding gecertificeerd en maakt gebruik van een WKO-systeem met waterpomp waarmee meer dan 40% energiebesparing wordt gerealiseerd. Klimaateilanden zorgen voor verwarming en koeling. Een gebalanceerd ventilatiesysteem zorgt voor terugwinning en hergebruik van afgevoerde ventilatielucht. Ten behoeve van duurzame en efficiënte verlichting is het kantoorgebouw voorzien van ledverlichting en smartsensoren, waardoor naast de verlichting ook de temperatuur middels een App kunnen worden geregeld.

Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau ZZDP. De realisatie was in handen van hoofdaannemer Du Prie bouw & ontwikkeling in opdracht waarvan Bosman Bedrijven de technische installaties realiseerde.

Scroll naar boven