Dirk opent supermarkt in ‘Daily Plaza’ in Zoetermeer

PingProperties verwelkomt supermarkt Dirk voor de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer die Daily Plaza wordt genoemd.

De nieuwe supermarkt maakt deel uit van de revitalisatie van de winkelpassage. PingProperties verkreeg afgelopen vrijdag de vergunning voor de eerste fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum van circa 5500 m². Dirk supermarkten heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 2200 m². Het streven is dat Dirk zijn deuren opent in het vierde kwartaal van 2024.

Dagelijkse boodschappen

Daily Plaza, bestaande uit 13.000 m², wordt het overdekte boodschappencentrum binnen Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden. Naast de essentiële aanwezigheid van supermarkt Dirk, worden er ook andere winkels toegevoegd om het concept van Daily Plaza verder te versterken. Hierbij kan gedacht worden aan een drogisterij, bakker, speelgoedwinkel en andere onmisbare basisaanbieders.

Om een daily convenience center succesvol te maken, is gemak en bereikbaarheid van essentieel belang, aldus Luc Baas fondsmanager bij PingProperties. ‘In het Daily Plaza zal er een nieuwe parkeergarage komen speciaal voor bezoekers van het Daily Plaza, waardoor de klanten direct vanuit de winkels naar de auto kunnen met hun boodschappen.’

Verlengingen

PingProperties heeft begin dit jaar haar plannen voor het nieuwe Daily Plaza gepresenteerd aan de ondernemers van de overdekte passage. De retailers reageerden enthousiast en dit heeft mede geleid tot het verlengen van het huurcontract van Intertoys en Douglas. Naast het behouden en mogelijk verplaatsen van bestaande winkels, is PingProperties op zoek naar nieuwe daily convenience winkelformules. Met supermarkt Dirk op de plek van de voormalige V&D, zal Daily Plaza ook dierenwinkel Pet’s Place en een drogist verwelkomen in het winkelcentrum.

PingProperties werd in de huurtransactie met Dirk geadviseerd door SuperVastgoed.

Scroll naar boven