Dietz opent deur voor verkoop DC Primark in Roosendaal

Investeerders hebben een ongevraagd bod van € 130 mln uitgebracht op het logistieke centrum (120.000 m²) van Primark in Roosendaal.

De Duitse eigenaar Dietz heeft een gestructureerd proces in gang gezet dat zou kunnen leiden tot de verkoop van het DC van Primark. Het in Bensheim gevestigde bedrijf heeft een niet nader genoemde adviseur aangesteld nadat het verschillende ongevraagde aanbiedingen van investeerders en makelaars had ontvangen voor het DC. Volgens goed geïnformeerde bronnen staat Dietz niet te trappelen om te verkopen, maar heeft de interesse geleid tot het opzetten van een proces.

Dietz is met Malaysia’s Employees Provident Fund (EPF) eigenaar van het vier jaar geleden gerealiseerde complex. In eerste instantie was het een 50/50-joint venture met Logistics Capital Partners (LCP), maar na de oplevering van het pand in 2016 ging het belang van LCP over naar EPF.

In 2015 richtten Dietz en EPF Kwasa Dietz Duitsland op als een joint venture om gedurende een periode van drie jaar tot € 500 mln aan eigen vermogen te investeren in logistiek en industrieel vastgoed in Duitsland en omringende landen.

Roosendaal staat bekend als een belangrijk logistiek knooppunt in Europa vanwege zijn strategische ligging, in de nabijheid van de grote havens van zowel Rotterdam als Antwerpen. Dit biedt toegang tot belangrijke markten zoals de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Primark heeft een huurovereenkomst van 10 jaar getekend voor 86.000 m², ontwikkeld in twee fasen. Dit was een van de grootste logistieke voorverhuren in Nederland. Het DC staat op een terrein van 16 hectare op bedrijvenpark Borchwerf.

Dietz weigerde commentaar te geven over het DC. De waarde zou rond de € 130 mln liggen, wat neerkomt op een BAR van minder dan 4%.

Het is niet ongewoon dat eigenaren van hoogwaardige distributiecentra ongevraagde aanbiedingen ontvangen, gezien de vraag naar deze complexen in Europa, deels gestimuleerd door de groei in e-commerce. CBRE zei deze week dat er tegen 2025 bijna 30 mln m² aan extra Europese logistieke ruimte nodig zal zijn om aan de stijgende vraag naar e-commerce te voldoen.

Dietz is gevestigd in Bensheim in het zuiden van Hessen, Duitsland, en werd 55 jaar geleden opgericht door Helmut Dietz. De raad van bestuur bestaat momenteel uit de voorzitter van de raad van bestuur, Wolfgang Dietz, Hafez Balaei en Markus Engelmann.

Scroll naar boven