DIC Asset koopt DC Paardekooper in Den Hoorn

Het beursgenoteerde DIC Asset heeft namens het open-ended fonds RLI-GEG Logistics Light Industrial III de nieuwbouw van Koninklijke Paardekooper Groep in Den Hoorn aangekocht.

Het betreft de tweede Nederlandse aankoop van het logistieke fonds, dat een samenwerking heeft met het Duitse HansaInvest.

Het nieuwbouw distributiecentrum van Paardekooper beslaat 28.859 m², onderverdeeld in 22.691 m² warehouse, 3656 m² mezzanine en 2513 m² kantoor. Het DC heeft 25 loading docks, is 12,2 meter hoog en wordt voorzien van zonnepanelen. De hoge mate van duurzaamheid wordt benadrukt met een GPR 8.0 certificaat en A++++ label. Het kantoor zal dienst doen als het nieuwe hoofdkantoor van de Koninklijke Paardekooper Groep. Het naastgelegen gebouw van Paardekooper is drie jaar geleden verworven door Savills Investment Management en maakt onderdeel van de Paardekooper campus. De nieuwbouw is via een sale&lease-back transactie verkocht en zal langjarig worden gehuurd door Paardekooper.

Verkoper Paardekooper werd geadviseerd door CMS (juridisch), Bureau van den Dool en Arec (architect en technisch) en TLF Real Estate (commercieel). DIC Asset werd geadviseerd door ARC Real Estate Partners (commercieel), DLA Piper (juridisch), Drees & Sommer (technisch) en EY (fiscaal).

Scroll naar boven