DHG verhuurt pand aan VETUS in Schiedam

DHG heeft onlangs een 15-jarige huurovereenkomst afgesloten met VETUS voor een build-to-suit bedrijfsgebouw in Schiedam.

Eind 2021 kocht DHG een vervallen kantoorgebouw aan de Havenstraat 1 in Schiedam van Linde Gas. Het pand werd door DHG gesloopt met de intentie om op het kavel van zo’n 9.000 m² op risico een bedrijfsgebouw te ontwikkelen.

Het al jaren in Schiedam gevestigde VETUS was op zoek naar een nieuwe bedrijfslocatie. Intentie is om in 2024, het jaar dat VETUS 60 jaar bestaat, het nieuwe pand aan de Havenstraat in gebruik te nemen.  Het pand zal dan bestaan uit 5.722 m² bedrijfsruimte, 1.813 m² mezzanine, 1.873 m² kantoorruimte en 32 parkeerplaatsen op eigen terrein.

DHG heeft de afgelopen jaren meerdere kavels op de Havenstraat (her)ontwikkeld tot hoogwaardige kantoorpanden en diverse light-Industrial bedrijfsunits, met name gericht op de maritieme industrie. Hier zijn bedrijven als Palfinger, Jumbo Maritime, Wartsila en Boluga Towage gevestigd. Dit maritieme cluster in combinatie met de mogelijkheid voor een eigen aanlegsteiger aan de Spuihaven gaf voor VETUS de doorslag hier naar toe te verhuizen.

Scroll naar boven