Denkkamer zoekt oplossing voor de verdozing

Op het Schiphol Trade Park is een distributiecentrum opgeleverd waarmee geprobeerd is om de verdozing van het landschap te verbreken.

Het distributiecentrum is ontwopen door Denkkamer met het idee om de monotonie van een distributiedoos te doorbreken. Het gebouw is gelegen aan de A4, en is met name aan de kant van de snelweg opgeknipt in verschillende volumes om het aanzicht te verbeteren. 

Het distributiecentrum is opgedeeld in een doosvormige logistieke kern, met daaromheen een schil van kleinere volumes die het aanzicht van buitenaf bepalen. De kantoren zijn ondergebracht in de transparante volumes van de schil. Vanaf de eerste verdieping bieden deze toegang tot enkele daktuinen die op het complex zijn gerealiseerd.

Scroll naar boven
Scroll naar top