Den Haag presenteert plan voor binnenstad

De gemeente Den Haag heeft dinsdag haar plannen voor het centrum ontvouwd. In het nieuwe Binnenstadsplan tot 2033 ligt de focus op economische functie, levendigheid, vergroening en verbinding.

Als het aan de gemeente en betrokken partijen als ondernemers en bewoners ligt, groeit het centrum van de Hofstad de komende jaren uit tot een ‘bruisende ontmoetingsplek’. Het moet een binnenstad worden waar mensen winkelen, wonen, werken, studeren en recreëren. De historische binnenstad en het Central Innovation District (CID) voor economische en stedenbouwkundige ontwikkelingen, moeten elkaar gaan versterken.

Saskia Bruines, wethouder Financiën, Cultuur en Economie van Den Haag: “Het karakter van de binnenstad is altijd in ontwikkeling, net als de samenleving zelf. ‘Blijf jezelf en pas je aan’ is hier het streven. Het echt Haagse gevoel behouden en tegelijkertijd steeds weer goed aansluiten bij het heden en de toekomst. Meer ruimte voor groen en water, voetgangers centraal en een maatje groter denken door de binnenstad te vergroten, is onze gezamenlijke visie op de binnenstad van Den Haag in 2033.”

In het Binnenstadsplan 2033 wordt een aantal strategische keuzes gemaakt. Zo komt de voetganger centraal te staan. De binnenstad moet goed bereikbaar zijn via een stelsel van paden en trottoirs. Een grotere binnenstad, is een andere prominente keuze. De binnenstad wordt gekoppeld aan hoogstedelijke ontwikkelingen zoals CID en het gebied de Binckhorst. Een derde speerpunt is een groene binnenstad. Een voorbeeld hiervan is het versterken van het groenkarakter van het Spui.

Scroll naar boven