Den Haag faciliteert startersappartementen

In Petroleumhaven-Oost in Den Haag wordt gebouwd aan een complex met 41 appartementen en een commerciële ruimte.

Het project is een initiatief van de gemeente Den Haag. De gemeente heeft een aantal bijzondere maatregelen genomen om starters op de koopmarkt in staat te stellen hun eerste woning te kopen. Zo wordt de grond in erfpacht uitgegeven en biedt de gemeente de kopers via een bijzondere constructie de mogelijkheid om een starterslening af te sluiten om het gat tussen hun maximale leencapaciteit en de VON-prijs van hun appartement te kunnen overbruggen. De kopers verplichten zich hun appartement de eerste drie jaar zelf te bewonen.

De kavel in Petroleumhaven-Oost (Laak) ligt aan het water en vlak bij de Haagse binnenstad. Het gebouw bestaat uit negen woonlagen en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. De twee-, drie- en vierkamerappartementen zijn niet alleen gasloos, maar bovendien energieneutraal, onder meer door extra isolatie, warmtepompen en pv-panelen. In verband met de hogere geluidsbelasting op delen van het gebouw zijn hiervoor voorzieningen opgenomen in de gevel.

Vereniging Bouwgroep Petroleumhaven en de leden van de bouwgroep zijn gezamenlijk opdrachtgever voor het project met 41 startersappartementen. Petroleumhaven-Oost kavel D maakt deel uit van de ‘ik bouw betaalbaar in Den Haag’-regeling, die starters van een extra lening voorziet. Het proces wordt begeleid door De Regie en bouwteampartner Bébouw Midreth. Architectenbureau Formhet is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, is medio 2023 gestart met de bouw. De oplevering staat gepland eind derde, begin vierde kwartaal van dit jaar.

Scroll naar boven