Delta verhuurt twee warehouses in Hellevoetsluis

Delta heeft twee warehouses op Rotterdam Logistics Park Hellevoetsluis verhuurd aan VDH Warehousing & Logistics en aan Top Group International.

Delta Development en Elrep Asset Management hebben de eerste huurovereenkomsten gesloten voor de nieuwbouwontwikkeling Rotterdam Logistics Park (RLP) aan de Perryweg 2 in Hellevoetsluis. VDH Warehousing & Logistics heeft inmiddels zijn intrek genomen in RLP B en huurt 23.500 m². Top Group International huurt RLP C van 23.500 m².

Het logistieke complex, dat deel uitmaakt van de haven van Rotterdam, is eind 2023 opgeleverd. Delta Development start binnenkort met de ontwikkeling van RLP A en RLP D van respectievelijk 25.000 m² en 28.000 m².

Alle warehouses krijgen naar verwachting een Breeam Very Good-beoordeling. Voor de twee warehouses zijn gedetailleerde berekeningen gemaakt met betrekking tot ‘whole life carbon’, waarbij niet alleen rekening is gehouden met operationele en materiaal gerelateerde emissies, maar ook met de impact van de fundering, het buitenterrein en de zonnepanelen. Uit deze berekeningen blijkt dat de gebouwen, inclusief alle onderdelen, al in 2041 een positieve ‘whole life carbon’ hebben, met een verwachte positieve opbrengst gelijk aan 7.300 ton CO2 tot aan 2050.

VDH Warehousing & Logistics levert op maat gemaakte logistieke oplossingen.

Top Group International (TGI) was de eerste Taiwanese/Chinese logistieke dienstverlener in Nederland en is opgericht in 2001.

Macquarie Asset Management heeft de twee logistieke gebouwen op RLP verworven. RLP is ontworpen door Quadrant 4 Architects en de aannemer voor de gebouwen is Heembouw. Deze verhuurtransacties werden begeleid door JLL, in collegiale samenwerking met Industrial Real Estate Partners.

Scroll naar boven