Dekfordt opent parkeergarage Maanweg in de Haagse Binckhorst

Aan het Maanplein in Den Haag heeft Dekfordt haar eerste parkeergarage in de vernieuwende stadswijk Binckhorst geopend.

De 121 parkeerplaatsen tellende ondergrondse parkeergarage, die geëxploiteerd wordt door Q-Park, is de vierde parkeergarage die Dekfordt in een eigen fonds plaatst.

De nieuwe duurzame parkeergarage is een investering met een volume van zo’n €4 mln en geplaatst in private placement bij enkele investeerders. ‘Maanweg is het resultaat van een langjarige goede samenwerking tussen COD/Borghese, Pleijsierbouw, Q-Park en Dekfordt’, licht John Bindels, partner bij Dekfordt, toe.

Sinds 2016 wordt het bedrijventerrein de Binckhorst langzaam omgevormd tot een moderne, creatieve en vernieuwende stadswijk waar mensen wonen en werken. Het is een groen en waterrijk gebied voor creatieve ondernemers, mensen met nieuwe ideeën en traditionele Haagse bedrijven. Q-Park Maanweg ligt naast het nieuwe woongebouw Elara en voorziet in de parkeerbehoefte van de omliggende kantoren, woontorens en diverse commerciële ruimtes.

Parkeergarage Maanweg ligt onder een groene daktuin en is voorzien van slimme LED-verlichting. Ook zijn er tien laadpalen met uitbreidingscapaciteit voor elektrisch vervoer.

Dekfordt initieert parkeergarage vastgoedfondsen voor particuliere én institutionele investeerders. Daarbij ligt de focus op het investeren in mobility hubs als goede stabiele asset class en het verduurzamen van de stedelijke omgeving. Inmiddels is in samenwerking met diverse partners voor meer dan € 700 mln aan parkeergaragetransacties gedaan in Europa.

Scroll naar boven