Deka koopt DC in Huissen

VolkerWessels Logistics Development verkoopt een distributiecentrum in Huissen aan Deka Immobilien.

Deka meldt een koopsom van ongeveer € 30 miljoen. Het distributiecentrum, dat in november 2022 wordt opgeleverd en waarvoor een langjarige huurovereenkomst is gesloten met Hoevers Logistiek, zal door Deka Immobilien worden opgenomen in haar Westinvest TargetSelect Logistics fonds dat is gericht op institutionele beleggers.

Het distributiecentrum heeft een totale oppervlakte van circa 25.000 m² inclusief kantoorruimte en beschikt over een volledige elektrisch verwarmingssysteem in combinatie met (nog te plaatsen) zonnepanelen op het dak. De betrokken partijen streven voor dit gebouw naar een Breeam Excellent certificering.

VWLD heeft het perceel van bijna vier hectare op bedrijventerrein Agropark II te Huissen (gemeente Lingewaard) begin 2021 aangekocht. De locatie is strategisch gelegen tussen Arnhem en Nijmegen en op korte afstand van de A15 en daarmee een perfecte locatie voor logistiek vastgoed. De architect van het project is Leferink architecten, de bouwwerkzaamheden zijn in handen van VolkerWessels onderneming Systabo.

De huurder Hoevers Logistiek, opgericht in 1924, is een third party logistics dienstverlener. Met de verhuizing naar Huissen consolideert Hoevers haar verschillende warehouses in de regio Arnhem en zal vanaf deze nieuwe locatie verschillende klanten gaan faciliteren.

VWLD werd bij de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield (commercieel) en Habraken Rutten (juridisch). Deka werd geadviseerd door NewGround Law (juridisch) en Cushman & Wakefield (technisch).

Scroll naar boven