De Nijs bouwt houten ontwikkeling in Heerhugowaard

Op de kruising van de West- en Zuidtangent in Heerhugowaard werkt De Nijs aan de duurzame ontwikkeling Woodstone met 204 appartementen.

Op de locatie komen meerdere kleinschalige woongebouwen, ontworpen door 3 verschillende architecten en voor verschillende doelgroepen. Alle gebouwen krijgen een eigen karakter. Woodstone Heerhugowaard omvat een 12 etages tellende toren in de punt van het perceel, en daarnaast vier woongebouwen van zes etages met een parkeerdek.

Er komen studio’s, en twee-, drie- en vierkamerappartementen. ‘In eerste instantie hadden we het parkeren voorzien in het binnengebied op maaiveldniveau, omsloten met groen, maar dat was niet gewenst omdat de gemeente een diagonaal pad over het terrein belangrijk vindt’, vertelt projectontwikkelaar Niek Schaap van De Nijs aan het Noordhollands Dagblad. ‘Daardoor moest de parkeeroplossing aan één kant van het terrein gevonden worden. Wat we nu hebben bedacht is dat er aan de kant van de Westtangent geparkeerd wordt. Deels onder de gebouwen en daarnaast komt er een soort van dienstweg met een afslag naar een dubbellaags parkeerdek, waarvan het bovenste dek anderhalve meter boven de grond uitsteekt en het onderste dek 1,5 meter onder de grond.’ Tussen twee woongebouwen komt er een overdekte fietsenstalling, waarin ook deelfietsen zullen komen.

Het constructieve deel van het gebouw wordt gemaakt van CLT (cross laminated timber, ofwel kruislaaghout), houten planken met elkaar worden verlijmd.’

De verkoop start naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar. De start van de bouw staat gepland in april 2023. Binnen anderhalf jaar zouden dan de eerste woongebouwen worden opgeleverd.

Scroll naar boven