De Alliantie neemt 215 woningen in Amersfoort af

Ontwikkelaar ArthurArmstrong heeft 215 woningen in De Hoef in Amersfoort verkocht aan woningcorporatie de Alliantie.

De Hoef is een herontwikkeling van een voormalige kantoorlocatie naar huur- en koopappartementen. Bouwende projectontwikkelaar VORM is verantwoordelijk voor de bouw van het wooncomplex. Naar verwachting wordt medio 2024 aangevangen met de bouw. De oplevering staat gepland voor 2026.

Bij Schothorst

Het complex wordt gerealiseerd in het noordoosten van Amersfoort, op loopafstand van station Amersfoort-Schothorst. In deze stedelijke gebiedsontwikkeling worden wandelen, fietsgebruik en elektrische deelmobiliteit gestimuleerd, waardoor de CO2-afdruk gereduceerd wordt. Ook het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het gebouw dragen hieraan bij.

Mix

De ontwikkeling biedt een mix van woningtypen, waaronder 87 sociale huurwoningen, 83 woningen in het middensegment, 38 vrijesectorwoningen en 7 woon-werk woningen. Van de vrijesectorwoningen worden er 30 verkocht. Door deze brede variatie aan woningen is het complex interessant voor zowel mensen met een lager inkomen als mensen met een middeninkomen. De toekomstige daktuin zorgt voor verbinding tussen de bewoners en natuur. Daarnaast krijgt biodiversiteit ook een mooie plek in het plan.

Scroll naar boven