Crossbay breidt Nederlandse portefeuille verder uit

Crossbay heeft onlangs een nieuwbouwontwikkeling gekocht van Nenco Food Group. Het bedrijf zal het totale object met een vloeroppervlakte van ruim 10.000m2 langjarig terug huren.

Het object wordt momenteel  ontwikkeld op 14.000m2 aan de Huygensstraat op bedrijventerrein Oudeland (Berkel en Rodenrijs). Nenco Food Group is een onderneming die zich heeft toegelegd op de productie van met name bewuste en verantwoorde voeding en bestaat uit drie productiebedrijven. Crossbay is het eerste pan-Europese last-mile logistieke platform dat zich richt op distributiecentra met één huurder in de buurt van stedelijke gebieden.

Nenco Food Group is nu gevestigd aan de Piekstraat in Rotterdam en bestaat 125 jaar in 2022. Volgens eigenaar en directeur Lars Nenzel kan door de verhuizing naar dit bedrijvenpark en door een geheel nieuwe ruimte te betrekken, de verdere groei van de onderneming gewaarborgd blijven.

‘De markt van bewuste voeding (o.a. glutenvrije producten) waarin wij opereren zit in een enorme stroomversnelling en we willen met moderne productielijnen en een efficiënt warehouse onze cliënten optimaal bedienen. De ruimte die wij aan de Piekstraat achterlaten, wordt herontwikkeld en krijgt een woonbestemming. Hiermee dragen we bij aan de vraag die momenteel ook in dit segment aanwezig is’, aldus Nenzel.

Speebouw uit Rotterdam zal verantwoordelijk zijn voor de bouw van het nieuwe onderkomen van Nenco Food Group en de oplevering is gepland in het derde kwartaal van 2023.

Uijthoven Vastgoedadvies heeft in collegiale samenwerking met Amstelkroon de belangen van Nenco Food Group behartigd. Rechtstaete en BakerMckenzie hebben Nenco fiscaal en juridisch bijgestaan. Crossbay werd technisch geadviseerd door CBRE, fiscaal door Deloitte en juridisch door Taylor Wessing.

Scroll naar boven