Cortese koopt twee zorgcomplexen

Cortese heeft twee woon–zorgcomplexen gekocht voor het Cortese Zorgwoningen Fonds I cv.

Dit nieuwe fonds van Cortese belegt in vier woon–zorgcomplexen in Zuid-Limburg. Het gaat om complexen die 20 jaar worden verhuurd aan een organisatie die kleinschalige huisvesting biedt aan mensen met dementie.

Residentie Zuyderhoudt in Valkenburg aan de Geul is een combinatie van een monumentaal kasteel en nieuwbouw aan de rand van natuurreservaat Ingendael. Het complex telt na renovatie 31 zorgwoningen: 7 studio’s in het kasteel en 24 nieuwbouwappartementen. Er zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes aanwezig, waardoor bewoners gebruik kunnen maken van een totaalpakket: wonen, zorg en extra services naar wens.

Residentie Voerendaal in Voerendaalstaat in een landelijke omgeving tussen Heerlen en Voerendaal met op loopafstand het natuurgebied Kunderberg. Het bestaande complex wordt gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouwpaviljoen. Het telt na renovatie 25 zorgstudio’s/appartementen van 27–57 m².

De woon–zorgcomplexen worden langjarig verhuurd aan GEN Residenties op basis van triple-net huurovereenkomsten. GEN Residenties verhuurt de appartementen aan de individuele bewoners. De bewoners zijn mensen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Als gevolg van een zwaardere zorgbehoefte zijn ze afhankelijk van 24-uurs zorgverlening. Zorgorganisatie Nobama Care levert de 24-uurs zorg aan de bewoners conform de Wet langdurige zorg (Wlz).

Het Cortese Zorgwoningen Fonds I is het negende fonds van Cortese en diens eerste beleggingsfonds in zorgwoningen. Cortese heeft naast dit fonds ook acht obligatiefondsen in zorgvastgoed. Cortese investeert sinds 2010 in zorgvastgoed en heeft op dit moment ruim 50 gezondheidscentra in bezit en meer dan € 200 mln belegd vermogen onder beheer.

Scroll naar boven