Cortese koopt klooster in Maastricht voor nieuw zorgwoningenfonds

Cortese heeft een derde object toegevoegd aan de portefeuille van het Cortese Zorgwoningen Fonds I CV.

Dit nieuwe fonds van Cortese belegt in vier woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg. Het gaat om objecten die 20 jaar worden verhuurd aan een organisatie die kleinschalige huisvesting biedt aan mensen met dementie.

Het aangekochte object betreft klooster Opveld in Maastricht. Het rijksmonument met ruime tuin zal het komende jaar volledig verbouwd en getransformeerd worden naar een hoogwaardig woon-zorgcomplex (Résidentie Op ’t Veld). Het object telt na renovatie in totaal 17 zorgstudio’s/ appartementen, variërend van 26,5 m² tot 51,5 m².

De woon-zorgcomplexen worden volledig en langjarig verhuurd aan GEN Residenties op basis van triple net huurovereenkomsten. GEN Residenties verhuurt de appartementen aan de individuele bewoners. De bewoners zijn mensen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen en afhankelijk zijn van 24-uurs zorgverlening. Zorgorganisatie Nobama Care levert de 24-uurs zorg aan de bewoners conform de Wet langdurige zorg (Wlz).

Het Cortese Zorgwoningen Fonds I is het negende fonds van Cortese en haar eerste Zorgwoningen beleggingsfonds. Cortese heeft naast dit fonds ook acht HealthCare beleggingsfondsen waarin Nederlandse gezondheidscentra worden aangekocht.

Cortese investeert al sinds 2010 in zorgvastgoed en heeft op dit moment ruim 50 gezondheidscentra in bezit en meer dan € 200 miljoen belegd vermogen onder beheer.

 

Scroll naar boven