Cortese investeert in renovatieproject Sittard

Cortese heeft een rijksmonumentaal klooster aangekocht dat wordt verbouwd tot een woon-zorgcomplex (Residentie Mariahof) voor mensen met dementie.

Het object telt, na renovatie, in totaal 32 zorgstudio’s/ appartementen, variërend van 32 m² tot 74 m².
De woon-zorgcomplexen worden volledig en langjarig verhuurd aan GEN Residenties op basis van triple net huurovereenkomsten. GEN Residenties verhuurt de appartementen aan de individuele bewoners. De bewoners zijn mensen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Als gevolg van een zwaardere zorgbehoefte zijn ze afhankelijk van 24-uurs zorgverlening.

Zorgorganisatie Nobama Care levert de 24-uurs zorg aan de bewoners conform de Wet langdurige zorg (Wlz). Residentie Mariahof is het vierde en laatste object in de portefeuille van het Cortese Zorgwoningen Fonds I C.V. Dit nieuwe fonds van Cortese belegt in woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg. Het gaat om objecten die 20 jaar worden verhuurd aan een organisatie die kleinschalige huisvesting biedt aan mensen met dementie.

Het gehele aan- en verkooptraject wordt begeleid door ABC Capital tezamen met UNO vgm.

Het Cortese Zorgwoningen Fonds I is het negende fonds van Cortese en haar eerste Zorgwoningen beleggingsfonds. Cortese heeft naast dit fonds ook acht HealthCare beleggingsfondsen waarin Nederlandse gezondheidscentra worden aangekocht.

Cortese investeert al sinds 2010 in zorgvastgoed en heeft op dit moment ruim 50 gezondheidscentra in bezit en meer dan € 200 miljoen belegd vermogen onder beheer.

Scroll naar boven