Corporaties Amersfoort en Twente pakken uit

Woningcorporaties in de regio Amersfoort bieden aan om tot 2030 ruim 7500 sociale en middenhuurwoningen in provincie Utrecht te realiseren. Corporaties in Twente bouwen tot 2028 ruim 6000 woningen.

De woningcorporaties in de regio Amersfoort (Samenwerkende Woningcorporaties Eemland en Gelderse Vallei (SWEV)) bieden aan om ruim 7500 sociale en middenhuurwoningen in de provincie Utrecht te realiseren in de periode tot en met 2030. Dit betekent dat de SWEV-corporaties gemiddeld 840 woningen per jaar kunnen bouwen. Er zijn 6000 sociale huurwoningen en ruim 900 middenhuurwoningen voorzien; van een deel van de ambities is de invulling (700 woningen) nog onbekend.

Ook in Twente is het voor woningzoekenden steeds vaker moeilijk een passend huurhuis te vinden. Corporaties bouwen daarom tot 2028 de broodnodige extra (flex)woningen. Naast de grote behoefte aan nieuwbouw is er ook sprake van een enorme verduurzamingsopgave in de bestaande woningen. De corporaties in Twente investeren de komende jaren in het versneld aanbrengen van toekomstbestendige isolatie. In aanvulling daarop worden zo’n 3000 woningen voorzien van duurzame installaties en krijgen ruim 10.000 woningen zonnepanelen.

Scroll naar boven