Continental Car Parks bouwt mobiliteitshub in Groningse buurt

Continental Car Parks heeft een overeenkomst getekend met woningcorporatie Stichting Nijestee voor de turnkey realisatie van een mobiliteitshub in de Grunobuurt in Groningen.

De mobiliteitshub werd vanaf schetsontwerp gezamenlijk met architect De Zwarte Hond ontwikkeld. De vergunning is inmiddels verleend en medio maart zal de bouw aanvangen. De oplevering staat gepland voor het najaar van 2024.

Het centrale oplaad- en parkeerpunt aan de Stephensonstraat biedt straks ruimte aan circa 160 parkeerplaatsen voor appartement-eigenaren uit de omgeving. De hub in de nog te ontwikkelen wijk zorgt ervoor dat de rest van de wijk autoluw blijft, zodat deze groen en kindvriendelijk ingericht kan worden. Continental Car Parks realiseerde al meerdere mobiliteitshubs, waaronder in Haarlem en Amsterdam.

Op de begane grond van de mobiliteitshub wordt, naast een fietsenstalling voor het aanliggende woonblok Couchette, tevens een plint met ondersteunende functies zoals een fietsenmaker of wasserette opgenomen..

Vanuit stedenbouwkundig en architectonisch oogpunt waren er hoge vereisten aan de parkeervoorziening. De hub diende geïntegreerd te worden in het totale volume van de appartementen. Samen met De Zwarte Hond en Trebbe, die de woningbouw gaat realiseren, komt dit tot uiting in metselwerk gevels met ornamenten en lamellen.

Scroll naar boven