Common City Development wint selectie Nieuw Delft met plan ‘Het LeeuwenDeel’

Common City Development is geselecteerd om het plan ‘Het LeeuwenDeel’ te ontwikkelen in Nieuw Delft. 

De gemeente wil dat er op deze plek een gebouw komt met niet alleen woningen, maar ook een cultureel-maatschappelijke functie. Het plan van ontwikkelaar Common City Development en architectenbureau Space&Matter voldoet op alle punten het beste aan de wensen en eisen die de gemeente in de selectie heeft uitgevraagd.

Op de kavel komen woningen, een horecagelegenheid en een creatieve maakplaats. In deze ‘makerspace’ kunnen buurtbewoners en bezoekers laagdrempelig kennismaken met de nieuwste technieken en oude ambachten.

Hechte gemeenschappen

Common City Development is een kleine ontwikkelaar die bewoners meeneemt in het ontwikkelproces. Daardoor ontstaan hechte gemeenschappen, waar bewoners elkaar al van tevoren kennen. In het plan komen maximaal vijftien woningen.

In januari schreef de gemeente een openbare selectie uit voor veld 6.7: een kavel in het zuiden van Nieuw Delft, centraal gelegen aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark.

De top drie partijen uit de selectiefase hebben hun plannen voor veld 6.7 afgelopen mei gedeeld met de buurt. De partijen gebruikten de opgehaalde reacties om de plannen te verbeteren. Dit heeft er bij ‘Het LeeuwenDeel’ voor gezorgd dat de horecavoorziening in het plan van het hof naar de parkzijde is verplaatst.

Scroll naar boven