Cofinimmo verwerft zorgcomplexen in Velp en Hoogerheide

Cofinimmo heeft een woonzorgcomplex in Velp aangekocht en een zorgcomplex in aanbouw in Hoogerheide.

Velp

De Belgische Cofinimmo groep (Euronext Brussels: COFB) verwierf een woonzorgsite in Velp voor ongeveer € 8 miljoen. Het gebouw is verhuurd aan Stichting Siza, een gerenommeerde zorginstelling, gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een beperking.

Het complex dateert van 2015 en bestaat uit twee geschakelde woonzorggebouwen, samen goed voor een oppervlakte van ongeveer 2600 m². Er zijn 48 wooneenheden (34 enkele en 14 dubbele kamers, samen goed voor 62 bedden) aanwezig voor residenten met psychische en/of somatische beperking. Op de site staat eveneens een afzonderlijk kantoorgebouw met een beveiligde fietsenstalling waar laadpalen voor elektrische fietsen voorzien zijn. Het complex heeft een energielabel van niveau A+++ voor de woonzorggebouwen en van niveau A voor het kantoorgebouw. Er is een dubbel netto huurovereenkomst met een looptijd van 15 jaar ondertekend met Stichting Siza. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden. Het brutohuurrendement bedraagt circa 5%, rekening houdend met de energieprestatie A+++ van dit zorgcomplex. 3. Siza heeft 150 locaties verspreid over Gelderland en Noord-Brabant.

Hoogerheide

In Hoogerheide verwierf Cofinimmo een woonzorgcentrum in aanbouw. Cofinimmo groep verwierf een perceel grond waarop momenteel een woonzorgcentrum met een investeringsbudget van ongeveer 26 miljoen wordt gebouwd. De site is voorverhuurd aan zorguitbater Stichting tanteLouise, een toonaangevende zorginstelling in Nederland, gespecialiseerd in ouderenzorg.

Het nieuwe woonzorgcentrum wordt gebouwd in het centrum van Hoogerheide, gemeente Woensdrecht

Met een oppervlakte van ongeveer 7400 m² en 138 bedden zal het nieuwe woonzorgcentrum deels het tekort aan opvangcapaciteit in de regio compenseren. In dit woonzorgcentrum zal eveneens dagopvang voorzien zijn. Moderne en duurzame materialen met een lange levenscyclus en de recentste technieken (geothermie, ruime waterbuffering, zonnepanelen) zullen aangewend worden. Een energielabel van niveau A wordt bijgevolg beoogd voor deze site.

De werkzaamheden zijn begin januari 2022 van start gegaan en de oplevering van de site is momenteel gepland voor Q1 2024. De bedragen voor de bouwwerken zullen betaald worden naarmate de vordering van de werf.  

Cofinimmo sloot een dubbel netto huurovereenkomst af met Stichting tanteLouise voor een looptijd van 20 jaar die zal aanvangen bij de voorlopige oplevering van de site. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden volgens de Nederlandse consumentenprijsindex en het brutohuurrendement zal circa 5% bedragen.

Stichting tanteLouise is, met 17 woonzorglocaties in de regio Noord-Brabant, een belangrijke regionale speler.

 

Scroll naar boven