Cofinimmo koopt woon–zorgcentrum in Twello

Cofinimmo Groep heeft voor € 12 mln een woon–zorgcentrum gekocht in Twello (Gelderland). Het complex is verhuurd aan zorguitbater Martha Flora.

Het woon–zorgcentrum Huize Wezeveld ligt in een groene omgeving op loopafstand van het centrum van Twello, in de gemeente Voorst, die ongeveer 25.000 inwoners telt. Het percentage 65+’ers in deze gemeente is ongeveer 24% en zal in 2050 oplopen tot ongeveer 33%; 80+’ers vertegenwoordigen momenteel 6% van de bevolking en dit zal oplopen tot 11% in 2040, wat boven het nationaal gemiddelde ligt.

Het complex telt ongeveer 2500 m² en is in 2016 gerenoveerd en uitgebreid, wat onder andere tot een energielabel A++ heeft geleid. Het is volledig ingericht voor ouderen met dementie en bestaat uit 24 zorgstudio’s en een beschermde en gemeenschappelijke leefruimte.

Het woon–zorgcentrum staat dicht bij de snelweg en een treinstation. Er is een bushalte op 500 m afstand.

Martha Flora heeft een dubbel netto-huurovereenkomst met een looptijd van 20 jaar ondertekend. De huur zal jaarlijks geïndexeerd worden op basis van de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement bedraagt circa 5%.

Martha Flora is een particulier initiatief in dementiezorg, gebaseerd op een kleinschalig woon–zorgconcept voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie.

Scroll naar boven