Clarion neemt opslagfaciliteit in Venlo over van Patrizia

Fondsenbeheerder Clarion Partners Europe heeft de aankoop afgerond van een 41.304 m² groot logistiek vastgoedobject in Venlo.

De aankoop bedroeg € 47,4 miljoen, verkoper was Patrizia SE. Clarion is een de beheerder van vastgoedbeleggingsfondsen gespecialiseerd in logistieke en industriële activa.

Het brengt de totale beleggingen van Clarion Partners Europe in Nederland op € 222 miljoen in 2024, in wat nog steeds een van de best presterende Europese regio’s is vanuit het oogpunt van huurgroei.

Arvato

Het in 2016 gebouwde pand in Venlo met één huurder is verhuurd aan een dochteronderneming van Arvato Group, een bedrijf dat zich bezighoudt met logistiek en supply chain management van 3PL, met nog vier jaar te gaan. In lijn met de inzet van Clarion Partners Europe voor verantwoord beleggen, heeft het pand een Breeam Very Good-milieucertificering.

Magazijn

Het magazijn is gelegen op industrieterrein Trade Port Noord, een gevestigde hub voor zowel maakbedrijven als logistieke dienstverleners, ten noordwesten van het centrum van Venlo. Venlo is een belangrijk pan-Europees distributieknooppunt vanwege de ligging binnen de corridor van de Rotterdamse haven en de nabijheid van de dichtbevolkte centra van West-Duitsland.

Clarion Partners Europe werd geadviseerd door Loyens & Loef. Patrizia SE werd geadviseerd door TLF Real Estate en Loyens & Loef.

Scroll naar boven