City Developer-S geeft verder vorm aan Arnhems Buiten

Gebiedsontwikkelaar City Developer-S gaat met Perspectieffonds Gelderland investeren in de toekomst van het terrein.

City Developer-S en Perspectieffonds Gelderland (PFG), een fonds van de provincie Gelderland dat Oost NL beheert, nemen het Den Brink-deel van Arnhems Buiten over van Propertize.

Gezamenlijk gaan zij het voormalig KEMA-terrein verder ontwikkelen tot een hotspot voor bedrijven en talent. Met de aankoop van Den Brink, het deel van Arnhems Buiten gelegen tussen TenneT en DNV, is er een duurzame oplossing gevonden voor het terrein. Het landschap van Arnhems Buiten is een beschermd rijksmonument van ongeveer 16 hectare. Op het gebied staan 20 gebouwen waarvan zes met een monumentale status. In totaal is er ongeveer 20.000 m² aan ruimte beschikbaar. City Developer-S was in opdracht van Propertize al verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling en wordt nu dus mede-eigenaar.

Met het Perspectieffonds Gelderland zet de provincie Gelderland onder meer in op een aantrekkelijk vestigingsklimaat en het versnellen van de energietransitie.

De overname van de grond en gebouwen is een eerste stap in de verdere ontwikkeling van het terrein. Met deze investering kan een start worden gemaakt met de renovatie en herontwikkeling van een aantal gebouwen op het terrein. Er wordt gestart met het opknappen van het Zoetenlab, één van de meest aansprekende gebouwen op het terrein. Voor de volledige gebiedsontwikkeling zijn op termijn meer investeringen nodig. Dat vraagt om een ontwikkelvisie die City Developer-S in afstemming met de gemeente Arnhem en Oost NL gaat realiseren.

Scroll naar boven