CBRE IM verwerft wijkwinkelcentrum in Breda

CBRE Investment Management heeft de aankoop afgerond van wijkwinkelcentrum Heusdenhout aan de Bisschopshoeve in Breda. De investeerder kocht het winkelcentrum in een off-market transactie van NVI Breda I CV, in beheer bij Duprofa Property Management, ten behoeve van de convenience retailportefeuille van PME Pensioenfonds.

Het winkelcentrum heeft een oppervlak van ruim 3200 m2 en bestaat uit een supermarkt en 12 diverse dagwinkels, waaronder een slager, bakkerij, drogist en slijterij. Huurders van het winkelcentrum zijn onder andere Albert Heijn, Etos en Gall&Gall.

Winkelcentrum Heusdenhout is een strategisch gelegen winkelcentrum gelegen aan de oostzijde van Breda. Het winkelcentrum vervult een vitale rol in de buurt en is goed bereikbaar met zowel de auto als de fiets. Aan beide zijden kunnen bezoekers gebruik maken van gratis parkeerplaatsen. Recentelijk heeft het winkelcentrum een upgrade gekregen. De investeerder heeft de ambitie via vastgoedbeleggingen bij te dragen aan een reductie van de CO2-uitstoot en streeft naar een net zero uitstoot in 2050. De aankoop past binnen deze ambitie. In de komende jaren zal met behulp van een duurzaamheidsroadmap de nadruk liggen op een verdere verduurzaming van het centrum.

CBRE Investment Management is in deze transactie commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield. De verkopende partij, Duprofa Property Management, is juridisch geadviseerd door Van der Stap Notarissen.

Scroll naar boven