CBRE IM verwerft deel winkelcentrum Almere Buiten voor PME Pensioenfonds

CBRE Investment Management heeft de aankoop afgerond van het conveniencedeel van winkelcentrum Buitenmere in Almere Buiten.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 33,95 miljoen. De investeerder kocht dit deel van het winkelcentrum aan het Rio de Janeiroplein in een off-market transactie van Dreef Beheer ten behoeve de convenienceretailportefeuille van PME Pensioenfonds.

Stadsdeel Almere Buiten is het één na grootste stadsdeel van Almere, dat in zijn geheel meer dan 220.000 inwoners telt. Hiermee is het de zesde en snelst groeiende stad van Nederland.

Het convenience-deel van winkelcentrum Buitenmere is volledig gericht op dagelijkse boodschappen en gemak met twee supermarkten (Albert Heijn en Lidl), diverse dagwinkels – zoals een bakker, een groenteboer en een slager – en 12 appartementen boven de winkels. Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder van PME Pensioenfonds: ‘De verwerving van dit deel van Buitenmere past goed bij ons: we willen beleggen in de echte economie en we willen een stabiel rendement tegen een verantwoord risico.’

CBRE Investment Management is in deze off-market transactie commercieel geadviseerd door Brickstone en juridisch bijgestaan door Houthoff. Verkoper is juridisch bijgestaan door Hartman LMH.

Scroll naar boven