CBRE IM koopt stads-DC in Amsterdam

CBRE IM heeft een stads-DC van 11.000 m² in Amsterdam gekocht dat is ontwikkeld door Nabuurs Logistiek.

Nabuurs Logistiek ontwikkelt voor zijn cliënt AB Inbev een ‘state of the art’ stadsdistributiecentrum op Business Park Osdorp. Heembouw is zowel verantwoordelijk voor het ontwerp als voor de bouw en CBRE Investment Management (CBRE IM) is de investment manager namens een van zijn mandaten. De grond is uitgegeven door SADC in samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Nabuurs Logistiek bevoorraadt vanuit deze locatie per elektrisch transport de horeca van Amsterdam en provincie Noord-Holland met de dranken van AB Inbev. De brouwer is bekend van onder andere de merken Bud, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe, Jupiler en Corona.

Het gebouw bestaat uit 8500 m² warehouse, 1500 m² mezzanine en 955 m² kantoorruimte. Heembouw Architecten heeft bij ontwerp van het gebouw rekening gehouden met de wens vanuit Nabuurs en AB Inbev om een zeer duurzaam gebouw te ontwerpen in combinatie met een zeer modern design. Heembouw is reeds begonnen met de bouw en de oplevering staat gepland voor 1 mei 2023.

CO2-neutraal en natuur-inclusief

Het CO2-neutrale gebouw wordt volledig natuur-inclusief gebouwd, waarbij de gehele noordgevel bedekt wordt met inheemse bomen en heesters, ter versterking van de lokale biodiversiteit. Dit zijn niet de enige duurzaamheidsmaatregelen die genomen worden. Zo is 20 procent van het perceel is onverhard of half-verhard, het hele dak wordt voorzien van zonnepanelen en het pand krijgt straks het Breeam-label Very Good.

Het logistieke portfolio van CBRE IM omvat in Nederland inmiddels ruim € 1 mrd aan assets under management (inclusief ontwikkelingspijplijn). Het DC past bij de bredere duurzaamheidsstrategie van de vermogensbeheerder, waarin onder andere wordt ingezet op CO2-verlaging en het realiseren van hernieuwbare energie op eigen locatie. CBRE IM koopt en beheert logistiek vastgoed voor hun eigen fondsen en voor verschillende mandaten.

Nabuurs Logistiek is bij de ontwikkeling, de verhuur aan AB Inbev en de verkoop aan CBRE IM geadviseerd door Industrial Real Estate Partners. De verkoper is juridisch bijgestaan door CMS en de koper door Houthoff.

Scroll naar boven