Catella Real Estate koopt groot logistiek complex in Haelen

Als onderdeel van een sale-and-lease-back constructie verkoopt de Dimass Groep een logistiek complex in Haelen vlak bij de Nederlands-Duitse grens aan het Zweedse Catella Real Estate. Dimass huurt het pand na verkoop weer volledig en langjarig terug.

De verhuurbare oppervlakte van het pand bedraagt in totaal 16.065 m² en is opgesplitst in een logistieke ruimte van 14.060 m², die dankzij een flexibel ruimteconcept ook door meerdere huurders gebruikt zou kunnen worden. Verder zijn er kantoor- en sociale ruimtes (1.595 m²) en een mezzanine (410 m²). Op het terrein van 36.780 m² zijn tevens 100 parkeerplaatsen. Het complex, dat afgelopen september is opgeleverd door het Nederlandse bouwbedrijf Unibouw, hanteert hoge technische normen. Het heeft een verwarmings-/koelsysteem (VRF) dat wordt aangestuurd door warmtepompen en warmteterugwinningsmodules, evenals zonnemodules op het dak.

Het object is gelegen op het nieuw ontwikkelde, 48 hectare grote, multifunctionele bedrijventerrein Zevenellen in het zuidoosten van Haelen, nabij de stad Roermond in de provincie Limburg. Door de ligging op de corridor Venlo-Roermond is het bedrijventerrein goed bereikbaar via rijkswegen (A2) en het spoor. De nieuw aangelegde haven op het bedrijventerrein biedt daarnaast via de Maas een directe aansluiting op de nationale en internationale binnenvaart.

Verkoper en huurder is de Nederlandse Dimass Groep, een snelgroeiende onderneming, gespecialiseerd in efficiënte supply chain oplossingen. Tot de klanten van de Dimass Groep behoren Praxis, Vodafone, Kärcher, Medion en ForFarmers.

Catella is een van de toonaangevende specialisten op het gebied van vastgoedinvesteringen, fondsbeheer en bankieren en is actief in 13 landen. De groep beheert activa van meer dan €13 mrd en is genoteerd in het Mid Cap-segment van Nasdaq Stockholm.

Catella Real Estate AG is juridisch geadviseerd door Osborne Clarke, fiscaal door KPMG en technisch door PVM.

Scroll naar boven