Catella Real Estate koopt appartementencomplex in Maarssen

Catella heeft in Maarssen een wooncomplex gekocht met 294 appartementen.

Het Kadaster meldt een koopsom van ruim € 54 miljoen. De belegging wordt ondergebracht in het fonds Catella Dutch Residential II. Het geheel verhuurde, 12.668 m² grote complex staat aan de Planetenbaan 20-99 in Maarssen.

Verkoper is Edelwonen, onderdeel van de Bouwhuis Group. Het wooncomplex bestaat uit drie gebouwen van acht tot twaalf verdiepingen. Het van oorsprong in 1990 als kantoor gebouwde complex  is in 2019 omgezet naar 294 appartementen en studio’s van 25 tot 52 m².

Voorts heeft het complex een sauna, een fitness center, lounge en cafeteria, 84 opslagboxen en ongeveer 207 parkeerplaatsen en 113 garageplekken.

Het complex heeft energielabel A maar als onderdeel van de verkoopovereenkomst laat de verkoper glas, dak en gevel renoveren in de komende maanden.

Het fonds Catella Dutch Residential II, dat is opgericht voor institutionele beleggers, heeft nu tien objecten in Nederland en België. Het richt zich op woningcomplexen, vaak voor ouderen. Het fonds heeft vastgoedbezit ter waarde van € 1,8 miljard in de Benelux.

Scroll naar boven