Casade en BAM Wonen leveren nul-op-de-meterappartementen op in Waalwijk

In opdracht van wooncorporatie Casade heeft BAM Wonen in Waalwijk 118 nul-op-de-meterappartementen opgeleverd, verdeeld over drie duurzame woongebouwen.

Tijdens de symbolische sleuteloverdracht van BAM Wonen aan Casade spraken Karin Priem, manager Vastgoed bij Casade, Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen en Bram van de Sanden, architect bij Buro013, vol trots over het project Salviapark in Waalwijk.

De appartementen zijn onderdeel van de sloop en vervangende nieuwbouw van in totaal zes flats in de wijk Bloemenoord. De bouw van de eerste fase, drie nieuwe flats aan de Valeriaanstraat, startte officieel op 21 januari 2021. De eerste bewoners kregen in december 2021 hun sleutel en begin april worden de laatste sleutels overhandigd. Momenteel wordt in opdracht van de gemeente het openbaar gebied opnieuw ingericht. Het park zal een glooiend landschap krijgen met plek voor spelen, ontmoeten, waterberging en biodiversiteit.

De nul-op-de-meterappartementen zijn zo goed geïsoleerd dat deze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. NOM-woningen hebben geen gasaansluiting, alle benodigde energie is elektrisch. Op het dak van de woongebouwen liggen zonnepanelen die de appartementen voorzien van energie. De hoeveelheid energie die deze panelen opwekken, is voldoende voor een gemiddeld verbruik.

Casade sloopt in Bloemenoord in totaal 240 appartementen en bouwt daarvoor 250 nieuwe appartementen terug. In totaal gaat het om zes duurzame woongebouwen. In fase 2 worden door BAM Wonen in het Magnoliapark 132 appartementen gerealiseerd, verdeeld over drie woongebouwen aan de Esdoornstraat en het Larixplein. De bestaande woongebouwen worden dit jaar nog (circulair) gesloopt om in 2023 te kunnen starten met de nieuwbouw.

Scroll naar boven