Carlyle verwerft zes DC’s

Carlyle heeft zes distributiecentra verworven in Nederland.

De DC’s staan onder andere in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, en zijn complementair aan Carlyle’s bestaande distributieportfolio in Europa. Het eigen vermogen voor de investering was afkomstig van het Carlyle Europe Realty (CER)-platform.

De Europese logistieke markt, waarop CER sinds 2016 actief is, heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Er is een grotere verschuiving naar e-commerce geweest als gevolg van corona, waardoor de vraag naar eersteklas logistieke ruimte in grootstedelijke hubs is toegenomen.

Calibre Asset Management, dat al met Carlyle samenwerkt sinds dat de Nederlandse logistieke markt in 2021 betrad, deed dat ook nu weer, en zal het asset management verzorgen leveren voor deze en toekomstige logistieke acquisities in de Benelux. Calibre Asset Management is onlangs ook een samenwerking aangegaan met het Nederlandse Profound Asset Management, en zal zijn klanten bedienen vanaf het Profound-platform.

Eerder dit jaar verkocht CER het self-storage platform in de Benelux. Ook kocht het eerder 31 logistieke centra buiten Nederland, in het VK, Frankrijk en Duitsland.

 

 

Scroll naar boven