Campus Yours Leidse Schans opgeleverd

De studentencampus Yours in Leiden is opgeleverd.

De campus is opgeleverd door gebiedsontwikkelaar Ballast Nedam Development en bouwende projectontwikkelaar Vorm. 

In totaal zijn bijna 1900 woningen in een mix van verschillende typen gerealiseerd. 

Wethouder Julius Terpstra van Wonen, Bouwen en Welzijn: “Een goede en betaalbare woning in de buurt van je opleiding is heel belangrijk. De Leidse Schans laat zien dat als verschillende partijen hun krachten bundelen mooie dingen ontstaan. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het huisvesten van studenten. En nog duurzaam ook.”

Inmiddels zijn alle studentenwoningen verhuurd door studentenhuisvester Duwo. 

Het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp, en het ontwerp van de openbare inrichting is van Mecanoo Architecten uit Delft. In 2015 en 2016 werden de eerste 800 woningen van het eerste deel al in gebruik genomen (3 woongebouwen). Tussen 2017 en 2021 zijn vervolgens de overige 3 gebouwen van campus Yours in het Lammenschanspark gerealiseerd. Met de verdere afronding van de aanleg van de openbare ruimte in nauwe samenwerking met de gemeente Leiden is de campus in 2022 afgerond en dragen Ballast Nedam Development en Vorm de ingerichte openbare ruimte in het plangebied over aan de gebruikers en de gemeente. 

De woningen zijn gasloos en goed geïsoleerd, daarnaast wordt de verwarming en het warme water geleverd door een combinatie van een warmtepompboiler, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen op de daken.

De woningen zijn voor het overgrote deel studio’s met eigen voorzieningen. Naast de studentenwoningen biedt de campus ook plek voor starters waardoor afgestudeerde nu hun studie ook terecht kunnen in Leiden. De campus ligt op 6 minuten fietsen van het centrum en op loopafstand van het NS-station Lammenschans. 

Scroll naar boven