C&A geeft deel winkel in Zwolle op voor woningen

Een groep particuliere beleggers, onder de naam De Kwartiermaker Zwolle, heeft de huurovereenkomst met winkelketen C&A meerjarig verlengd.

C&A huurt voortaan 1760 m² winkelruimte aan de Boerenstraat 14 in het centrum van Zwolle.

De verlenging maakt deel uit van het transformatieplan met oog op de nieuwe gebiedsinvulling van het Boerenkwartier in Zwolle.

Het huidige C&A winkelgebouw heeft een totale oppervlakte van 3900 m² en wordt getransformeerd naar woon- en winkelruimte. Na transformatie zal C&A de gehele begane grond en een gedeelte van de eerste verdieping huren met een naar haar nieuwste concept gerealiseerde winkel.

Het restant van de eerste verdieping wordt getransformeerd naar appartementen. Op het huidige dak worden drie woonlagen toegevoegd. Hiermee draagt de verhuurder bij aan de groeiende vraag naar (stads-)woningen in de binnenstad.

In 2023 wordt het gebouw getransformeerd. De vernieuwde winkelruimte zal medio 2023 haar deuren openen en de 68 appartementen worden naar verwachting in april 2024 opgeleverd.

CBRE adviseerde verhuurders in deze transactie. Huurder C&A werd geadviseerd door Retail Property Management (RPM). De transformatie is ontworpen door Tim Versteegh Architecten.

 

Scroll naar boven