Buitenlandse belegger koopt 174 woningen in Amsterdam

Asr real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 174 appartementen, 92 parkeerplaatsen en 13 garages aan een buitenlandse belegger verkocht.

De woningen liggen in verschillende complexen in Amsterdam-West en Amsterdam Buitenveldert. De complexen zijn gebouwd in de jaren 60 en jaren 70 en hebben energielabel C en D.

Hans Veen, Senior Acquisitie- en Verkoopmanager ASR Dutch Core Residential Fund: ‘Met deze verkoop zetten we verder in op onze strategie om de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund te verjongen en te verduurzamen.‘ Kortom, gemiddeld gesproken wordt de portefeuille jonger en duurzamer als de oudste woningen met de slechtste energielabels worden afgestoten. 

Vertrouwen

Michael van Meurs van Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs: ‘Deze transactie laat wederom het vertrouwen van beleggers in Nederlandse woningbeleggingen zien. Wij zien de vraag naar bestaand vastgoed onder zowel Nederlandse als buitenlandse beleggers alsmaar toenemen.’

De commerciële begeleiding namens koper werd verzorgd door EPAC en de juridische begeleiding door Greenberg Traurig. De commerciële begeleiding van de verkoper werd verzorgd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.

Scroll naar boven