Broekman verkoopt grote terminal aan Belgische buurman

CLdN, de Belgisch-Luxemburgse scheepvaart- en logistieke groep van de familie Cigrang,  is de nieuwe eigenaar van een terminal met een oppervlakte van 22 hectare in de Rotterdamse Brittanniëhaven.  

Het betreft Distriport, een terminal die tot voor kort werd uitgebaat door Broekman Logistics. Het terrein omvat 630 meter kade, containeroverslag- en opslagfaciliteiten, 50.000m2 overdekte loodsen, overslagmogelijkheden voor stukgoed, hoge en zware ladingen en een spoorkop met 1,4 kilometer spoor. 

CLdN wordt de nieuwe eigenaar via een aandelentransactie die eerder deze maand zijn beslag kreeg.  De Belgen nemen het 100% belang van Broekman in Distriport Real Estate en Broekman Distriport over. Aan het eigenaarschap van de grond verandert de deal niets. Het terrein is eigendom van het Havenbedrijf Rotterdam en is in erfpacht uitgeveven.  

Distriport past minder bij de strategische focus van Broekman Logistics als industrie specialist in Machinery, Industrial en Chemicals. Wel kondigt het logistieke bedrijf tegelijk investeringen aan in haar Project Services-terminal op Rotterdam-Heijplaat. Deze wordt omgebouwd tot een kade-gebonden locatie voor assemblage en technische diensten voor industriële en offshore-apparatuur, alsook zware machines.

De overname biedt CLdN de mogelijkheid om er zijn dienstenaanbod verder uit te breiden en te diversifiëren. Het bedrijf exploiteert aan de Merseyweg en de Mannheimweg -aan de overzijde van de Brittanniëhaven al 89 hectare aan haventerrein.  

 

Scroll naar boven