Brocacef huurt DC op Business Park Osdorp

Voor huurder Brocacef Groep is de bouw van een duurzaam distributiecentrum gestart op Business Park Osdorp in Amsterdam op de hoeklocatie in Lutkemeerpolder.

De nieuwbouw aan de Maroastraat bestaat uit circa 24.600 m², waarvan circa 2130 m² kantoorfunctie en 22.450 m² magazijn.

Vanuit het multifunctionele DC belevert farmaceutische groothandel Brocacef de zakelijke klanten zoals apotheken en instellingen. Ook zullen medicijnen vanuit het DC direct naar de consument in de stad aan huis gebracht worden.

Het distributiecentrum wordt duurzaam gebouwd door Heembouw naar een ontwerp van Heembouw Architecten, in samenwerking met gebiedsontwikkelaar SADC en eigenaar GLP.

De verwachting is dat vanaf medio 2023 Brocacef minder kilometers door de stad aflegt. Dit komt doordat er door optimale planning minder voertuigen nodig zijn voor de levering aan huis bij consumenten. Met daarnaast de inzet van elektrische voertuigen wordt in het totaal een reductie van 30.000 kilo CO2 gerealiseerd.

Het nieuwe DC wordt voorzien van 5880 zonnepanelen op het dak, zonwerend glas en  LED-verlichting voorzien van schemerschakeling. Daarnaast wordt het terrein met veel planten en bomen ingericht en wordt het regenwater niet via het riool afgevoerd, maar via bodeminfiltratie terug gebracht in de bodem. Met de bouw van het nieuwe DC dat het huidige DC zal vervangen, wordt de productiecapaciteit verdubbeld.

De parkeergarage van circa 8000 m² wordt ‘natuur inclusief’ met beplanting op de gevel. Dit zorgt niet alleen voor een groene uitstraling, maar dempt ook het verkeersgeluid en zuivert de lucht. Er komt een fietsenstalling met oplaadpunten voor e-bikes en naast de oplaadpunten op het buitenterrein voor de stadsdistributie komen er in de parkeergarage ook laadpalen voor elektrische auto’s.  Eind 2022 wordt het pand bouwkundig opgeleverd en halverwege 2023 operationeel. Het pand zal na oplevering het BREAAM very good certificaat ontvangen.

 

Scroll naar boven