Brielle krijgt nieuwe wijk met 800 woningen

In Brielle wordt een nieuwe wijk gerealiseerd, Buitenplaats Brielle, met 800 woningen, waarvan 400 in het betaalbare segment.

Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea RE&F, BPD en de gemeente Brielle hebben op 28 november een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van de polder Oude Goote in Brielle tot nieuwbouwwijk.

Gelijktijdig met de ondertekening van de anterieure overeenkomst werd de intentieovereenkomst getekend tussen Ressort Wonen, BPD en Roosdom Tijhuis voor de ontwikkeling en bouw van 210 sociale huurwoningen. Doordat er in Buitenplaats Brielle ook sociale koopwoningen komen en BPD Woningfonds en Syntrus Achema appartementen en grondgebonden woningen zullen realiseren in de middeldure en vrije sectorhuur, wordt het echt een wijk die voor elk wat wils biedt. In totaal komen er 400 betaalbare woningen in deze nieuwe wijk.

Buitenplaats Brielle is een natuurinclusieve, klimaatadaptieve en duurzame gebiedsontwikkeling. Alle  woningen hebben zicht op groen: zowel het bestaande groen en de ecologische zone langs de rand, als nieuw openbaar groen in de wijk. Auto’s blijven grotendeels uit het straatbeeld, doordat ze geparkeerd worden in parkeerhoven aan de achterzijde van de woningen. Regenwater wordt zoveel mogelijk in de wijk vastgehouden voordat het wordt afgevoerd. Aan de zuidrand van het plan komen wooneilanden met luxe woningen in een landelijke setting.

Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea en BPD zullen, na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan, samen zorgen voor het bouwrijp maken van de locatie. De ontwikkelaars richten hiervoor de VOF ‘Gebiedsontwikkeling Buitenplaats Brielle’ op.

Als het bestemmingsplan onherroepelijk is, wordt in de 2e helft van 2023 gestart met het aanbrengen van voorbelasting en een jaar later start de bouw van de woningen.

Scroll naar boven