Breda: Garbe koopt DC in aanbouw voor € 70 mln

Garbe Industrial Real Estate Netherlands heeft een logistieke ontwikkeling van circa 71.000 m² verworven in de omgeving van Breda  voor ongeveer €70 miljoen.

Het object is aangekocht namens een van de investeringsfondsen van Garbe, het Garbe Logistikimmobilien Fonds Plus II (‘GLIF+II’).

Het distributiecentrum is onderdeel van Business Centre Treeport, een nieuw 62 hectare groot business park, gericht op de boomteeltsector. Het distributiecentrum is gelegen direct aan de A16, die het noordoosten van Rotterdam verbindt met Hazeldonk bij de Belgische grens. Het object bestaat uit vier units, waardoor het geschikt is voor meerdere gebruikers. Van het DC is 25.000 m² reeds verhuurd aan coöperatie BCT Treehub.

De definitieve transactieprijs is afhankelijk van de verhuursituatie bij oplevering door de ontwikkelaar/bouwer Bouwbedrijf Vrolijk, begin 2022.

Voor de transactie in Breda heeft Drees & Sommer opgetreden op als technisch adviseur voor Garbe, terwijl Greenberg Traurig juridisch advies verstrekte. Bouwbedrijf Vrolijk werd juridisch geadviseerd door Schaap Advocaten & Notarissen en commercieel door De Lobel & Partners die ook al de huurovereenkomsten met BCT Treehub voor hun rekening namen.

Scroll naar boven