BPD en Van Wijnen tekenen voor 80 woningen in Heerde

De gemeente Heerde en VOF Bovenkamp (BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden) hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 80 woningen in wijk Bovenkamp III in Heerde.

Dit laatste deel van de wijk Bovenkamp wordt in de komende jaren gerealiseerd. De wijk Bovenkamp III komt te liggen ten westen van Bovenkamp II, tussen de Elburgerweg, Wezeweg en het Scholtenspad in Heerde. In 2006 is gestart met de wijk Bovenkamp, die bij afronding uit ongeveer 360 woningen zal bestaan.

Henri Schimmel en Maarten Reeze (VOF Bovenkamp): “Wij geven hiermee als regionale ontwikkelaars een vervolg aan Bovenkamp I en II en leveren een bijdrage aan de woningbouwopgave op de Noord-Veluwe. Bovenkamp III is het laatste deel van de wijk en bestaat uit duurzame woningen in alle prijsklassen. Qua stedenbouw en architectuur wordt aangesloten op de typisch dorpse stijl van Bovenkamp I en II.”

In het project wordt ingezet op een divers woningaanbod voor verschillende doelgroepen, zoals sociale huurwoningen, starterswoningen, woningen in het hogere segment en vrije kavels voor bouw in eigen beheer.

Vergunningaanvraag

De komende maanden wordt verder gewerkt aan het plan. Daarbij wordt de landschappelijke inpassing van het gebied in het oog gehouden en is er aandacht voor duurzaam, klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen. Ook lopen er nog onderzoeken en zijn er gesprekken aan de gang over de verkeersaspecten van het plan.

Zodra het stedenbouwkundig plan is vastgesteld en de verkeersaspecten grondig zijn onderzocht en besproken in de buurt, wordt het bestemmingsplan in procedure gebracht, gevolgd door het aanvragen van vergunningen voor de woningen. De verwachting is dat vanaf halverwege 2024 de eerste vergunningen verleend kunnen worden.

Scroll naar boven