Bouwstart 770 woningen in Cartesius Utrecht

Marja Appelman (directeur Woningbouw van het Ministerie van BZK) en de Utrechtse wethouder Susanne Schilderman (Openbare Ruimte) hebben samen met het Cartesius ontwikkelconsortium -Ballast Nedam Development en MRP- de start van de bouw 770 nieuwe woningen in Cartesius Utrecht ingeluid.

Het is de tweede bouwfase in de nieuwe wijk Cartesius, waar onder meer sociale huurappartementen van woningcorporatie Portaal en appartementen van CBRE Investment Management boven het monumentale CAB zullen verrijzen. Het CAB zelf wordt ontwikkeld tot ‘Huiskamer van de Wijk’met een supermarkt, horeca, het CAB Lab voor onderzoek en experiment en andere voorzieningen.

In de eerste fase ontwikkelt Keystone Vastgoed 322 woningen, waarvan 80 woningen in gebouw Solo in april werden opgelevrd.

In Cartesius komen uiteindelijk ruim 3.000 woningen op een binnenstedelijke locatie. De realisatie van de tweede fase (770 woningen) wordt gekenmerkt door een groot aantal verschillende woningtypes en segmenten van sociaal tot aan vrije sector huur- en koopwoningen. Ook is erop gelet dat de stadswijk straks een mix aan verschillende woonbehoeftes biedt, waardoor iedereen in elke levensfase een geschikte woning kan vinden en binnen de wijk een wooncarrière kan maken. Fase twee tot en met vijf, met ruim 2.500 woningen, wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development en MRP.

Het stedenbouwkundige plan en landschapsarchitectuur is van Mecanoo, de verschillende deelgebieden zijn onder architectuur van Mecanoo, Paul de Ruiter Architecten en Eva Architecten. De bouw wordt gerealiseerd door zowel Ballast Nedam West en Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Scroll naar boven