Bouwinvest verwerft The Bell in Amsterdam

Het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund heeft het monumentale kantoorgebouw The Bell in Amsterdam gekocht. De verkoper is woningcorporatie Stadgenoot.

Bouwinvest betaalde € 43,5 mln aan Stadgenoot voor het monumentaal pand uit 1873, zo blijkt uit informatie van het Kadaster. Stadgenoot kocht The Bell in 2009 voor € 19 mln. Het kantoorgebouw, gelegen aan de Sarphatistraat 370, dat een grootschalige renovatie onderging tussen 2009 en 2012, biedt nu 6.948 m² aan kantoorruimte. De energieprestatie van het gebouw is destijds verbeterd van een EPC-label G naar A+++ door moderne installaties, waaronder koeling door WKO.

Huurders zijn onder andere De Hogeschool van Amsterdam en AHAM Vastgoed. De flexibele werkplekken in het gebouw worden beheerd door Re:Invent.

Bij de koop werd Bouwinvest geadviseerd door Sweco Nederland (technisch advies) en Dentons (juridisch advies). Stadgenoot werd bij de verkoop geadviseerd door commercieel adviseurs P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars en Cushman & Wakefield, alsmede technisch adviseurs Hollis Global en advocatenkantoor Baker McKenzie.

Scroll naar boven