Bouwinvest verkoopt 173 woningen aan Daelmans en MHM Onroerend Goed

Het Bouwinvest Residential Fund heeft twee verkooptransacties gerealiseerd, waarbij in totaal 173 woningen zijn verkocht.

Daelmans heeft 121 eengezinswoningen gekocht in De Tjalk in Lelystad. MHM Onroerend Goed verwierf 52 eengezinswoningen in Middenhoven in Amstelveen.

Het Bouwinvest Residential Fund verkoopt de woningen naar eigen zeggen om de portefeuille en de performance van het fonds te optimaliseren. Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest: “Voor actief portefeuillemanagement is het essentieel om de juiste timing te vinden voor aankopen, maar zeker ook voor verkopen. Met deze verkoop laten wij zien dat het fonds, ook onder de huidige marktomstandigheden, in staat is om liquiditeit te generen voor investeerders in het fonds.”

Daniëlle Schoonbrood, directeur Investment, motiveert de aankoop namens Daelmans Vastgoed: “Met trots kondigen wij de aankoop aan van 121 woningen in Lelystad, het overgrote merendeel voorzien van een energielabel A, als onderdeel van onze toekomstbestendige beleggingsstrategie. Deze investering onderstreept het bevorderen van groen en energiezuinig wonen, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan meer duurzame leefomgevingen.”

Capital Value en NewGround Law hebben het Bouwinvest Residential Fund bij de verkoop begeleid.

Scroll naar boven