Bouwinvest Retail Fund koopt winkelcentrum De Groote Wielen in Rosmalen

Het Bouwinvest Retail Fund heeft winkelcentrum De Groote Wielen in Rosmalen overgenomen van Rialto Rosmalen.

Het wijkwinkelcentrum is het nieuwe centrum van de wijk de Groote Wielen. Het heeft een totale oppervlakte van 8.000 m2, waarvan ruim de helft is bestemd voor twee supermarkten: Albert Heijn en Plus. Het winkelcentrum huisvest daarnaast diverse andere functies zoals horeca, een fietsenwinkel en zorgfuncties zoals een apotheek, een huisarts-, tandarts- en fysiotherapiepraktijk.

Bouwinvest spreekt van een duurzame aankoop. Het complex is gasloos en er worden 150 zonnepanelen geplaatst. Bovendien zijn de daken van de drie bouwblokken groen en komt er een eco-toren op één van de bouwblokken te staan. Dit draagt bij aan het duurzame karakter van het wijkcentrum. De huurders garanderen een duurzaam gebruik en maken verdere verduurzaming mogelijk. De verwachting is dat in maart 2024 het laatste gedeelte wordt opgeleverd.

Het Retail Fund van Bouwinvest richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen (Convenience). Het fonds heeft een omvang van € 1,1 miljard. Christian Schouten, head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest, benadrukt het belang van de investering in Rosmalen: “We hebben een doorlopende investeringsopgave. Voor winkels kijken wij met bijzondere interesse naar wijkwinkelcentra met supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Dit soort projecten presteren op de lange termijn zeer stabiel.”

McDevitt heeft namens verkoper deze transactie commercieel tot stand gebracht.

Scroll naar boven