Bouwinvest koopt 89 appartementen in Rotterdam

Bouwende projectontwikkelaar Vorm heeft het project Koer in Rotterdam Zuid verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund.

Bouwinvest zal van de 89 appartementen ongeveer 60% verhuren in het middenhuursegment.

Het project Koer ligt aan de Laan op Zuid in Rotterdam en bestaat, naast de 89 huurappartementen en de commerciële ruimten die het Residential Fund afneemt, uit 79 koopwoningen. Het plan is gericht op diverse doelgroepen en opgezet als een gesloten bouwblok, met in het midden een collectieve binnentuin. De appartementen worden opgeleverd met zonnepanelen, zijn aangesloten op stadswarmte en er zijn circulaire materialen toegepast in de woningen.

In de directe omgeving van Koer bevindt zich een ruim aanbod aan voorzieningen. Het centrum van Rotterdam is goed te bereiken per auto en openbaar vervoer.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments: “De gemeente Rotterdam kent een grote woningvraag en de laatste jaren is het Residential Fund hier dan ook sterk gegroeid met projecten als Little C, UpTown, Reijssendaal-Noord en Diepeveen. Het project Koer vormt hier een goede aanvulling op en laat zien dat we met pensioenfondskapitaal duurzame en betaalbare woningen kunnen realiseren.”

Koer wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Scroll naar boven