Bouwinvest investeert in middenhuur in Amsterdam-Noord

De Berg heeft het project Mark verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund.

In het mixed-use project in Amsterdam-Noord komt wonen, werk en ontspanning in de vorm van appartementen, kantoren en horecaruimte. Van de 72 appartementen zal 60% worden verhuurd in het middenhuursegment.

 Het project Mark maakt onderdeel uit van een bredere gebiedsontwikkeling in de Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Waar het gebied nu een industriële uitstraling heeft, zal het in de toekomst verder worden ontwikkeld naar een inclusief woon-werkgebied met circa 8500 woningen en een verscheidenheid aan voorzieningen.

In die zin is Mark een vertaalslag van het idee achter de herontwikkeling van de Buiksloterham. Het mixed-use project zorgt namelijk voor een inclusieve woon- en werkomgeving onder één dak. Het wordt een plek waar je volop kunt leven, werken en ontmoeten. Dit komt terug op veel plekken in het gebouw, zoals in het atrium en op het ruime dakterras. Daarnaast zijn de ruimten op de begane grond, de eerste en tweede verdieping onderverdeeld in horeca, bedrijfsruimte en kantoorruimte die nog flexibel indeelbaar zijn. De woningen bevinden zich in twee torens boven die ruimten, variëren in grootte van 50 m² tot ruim 95 m².

Bouwinvest is al sterk vertegenwoordigd in Amsterdam-Noord met woningen op het NDSM-terrein en in de wijk Overhoeks. Het is van plan zich voor het Residential Fund meer te richten op middenhuur.

Mark is energiezuinig en aardgasloos en past daarmee uitstekend in de duurzaamheidsdoelstellingen van het Residential Fund. De appartementen maken gebruik van energieopwekking via zonnepanelen en zijn aangesloten op een duurzaam energiesysteem van Westpoort Warmte. Daarnaast zal het gebouw een sedumdak krijgen en wordt regenwater opgevangen.

De bouw start in mei 2022 en het gebouw zal naar verwachting worden opgeleverd in het derde kwartaal van 2024. De verkoper werd geadviseerd door Capital Value.

Scroll naar boven