Bouw woningen Livingstone Park in Gouda van start

Op donderdag 22 juni vond de officiële start van de bouw plaats van de woningen binnen het plan Livingstone Park in Gouda, samen met toekomstige bewoners en projectbetrokkenen.

Jan Kees Oppelaar, wethouder ruimtelijke ordening gemeente Gouda, gaf met een druk op de knop op feestelijke wijze het startsein voor de bouw. Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft (in samenwerking met Driestar) voor dit project 59 woningen ontwikkeld. Van Zanten Bouw gaat de woningen realiseren.

Stefan Boere, regiomanager West bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: ‘Samen hebben we een mooi plan gemaakt, waardoor het bestemmingsplan werd vastgesteld zonder dat daartegen beroep aangetekend werd.’

Diverse mix

Ook wethouder Oppelaar is enthousiast: ‘Fijn dat er gestart wordt met dit mooie project, met een aantrekkelijke en diverse woningmix. Het worden prachtige en duurzame woningen nabij veel groen, waar het fijn wonen en recreëren is.’

Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het plan ontwikkeld, New Horizon heeft het voormalig verpleeghuis op deze locatie circulair ontmanteld en Van Zanten Bouw teken voor de bouw. De woningen worden naar verwachting over een jaar opgeleverd.

Water en groen

Livingstone Park biedt ruimte aan 59 gevarieerde woningen, bestaande uit 18 appartementen in de sociale huursector bestemd voor jongeren/ starters, 21 hoek- en rijwoningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 10 vrijstaande woningen. In het plan is veel ruimte voor water en groen wat in combinatie met de positionering van woningen langs korte, informele ontsluitingsstraatjes zorgt voor een ontspannen, welhaast dorpse setting. En dat midden in een stad als Gouda, nabij alle stedelijke voorzieningen.

 

 

Scroll naar boven