Bouw groen woonproject De Juffer in Pijnacker gestart

Bouwende projectontwikkelaar VORM is gestart met de realisatie van De Juffer, volgens de projectomschrijving een ‘natuurinclusief landschappelijk woonconcept’ aan De Plas van Van Buijsen in gemeente Pijnacker.

Samen met de toekomstige bewoners en wethouder Frank van Kuppeveld gaf VORM het startsein voor de bouw van het appartementencomplex, naar ontwerp van WE Architecten en ZUS Landschapsarchitecten. De 23 appartementen liggen aan de groene oevers van de historische Plas van Van Buijsen.

Klimaatbestendig bouwen

Bij het ontwerp van De Juffer zijn de duurzaamheidsontwerpprincipes vanaf de start leidend geweest, wat resulteert in een zeer energiezuinig gebouw. Het ontwerp anticipeert op de oriëntatie, wordt met duurzame materialen gebouwd en voegt ecologische waarde toe aan het gebied.

De Juffer is gebaseerd op een natuurinclusief, landschappelijk concept, waarbij planten, bomen en struiken uit de directe omgeving een belangrijke plaats innemen ten opzichte van het woongebouw. “Vanaf de terrassen staan bewoners straks direct in verbinding met de natuur”, vertelt Harold Clabbers, projectontwikkelaar bij VORM. “Het concept dat we hier neerzetten biedt ruimte aan mensen, maar ook aan de natuurlijke flora en fauna die rond de Plas van Van Buijsen aanwezig zijn.”

Schuilen en slapen

Er zijn voor vele diersoorten plekken om te schuilen, te slapen, te nestelen en zich te voeden. Zo worden de nest- en schuilvoorzieningen voor vleermuizen geïntegreerd in de gevelafwerking rondom de balkons. Aan de waterzijde wordt ruimte gemaakt voor een diversiteit aan diersoorten.

Scroll naar boven