Bouw gevarieerde wijk Pioenhof in Hensbroek van start

De bouw van de kleinschalige wijk Pioenhof in het Noord-Hollandse Hensbroek is donderdag van start gegaan. Pioenhof bestaat uit een gevarieerd aanbod van 46 woningen, waaronder 10 zogenaamde Smart-woningen.

De start van de bouw van het nieuwbouwproject is met de toekomstige bewoners gevierd in aanwezigheid van wethouder Rosalien van Dolder van de gemeente Koggenland, adjunct-directeur John Noordeloos van Timpaan, directeur bouw Bob Negenman van Henselmans en commercieel manager Harry Kolkman van Vastbouw. De wethouder en een toekomstige bewoner voerden de symbolische starthandeling uit: het vastzetten van een tussenwand aan de vloer.

De wijk krijgt een keur aan woningstijlen, van de Smartwoning, het eigen betaalbare woonconcept van Timpaan, tot aan vrijstaande villa’s. Het ontwerp is van Rietvink Architecten. Henselmans neemt 36 woningen voor haar rekening, Vastbouw de 10 Smartwoningen. Woningcorporatie De Woonschakel neemt 5 sociale huurwoningen af in het plan. De locatie is bouw- en woonrijp gemaakt door Schadenberg Groep.

Wethouder Rosalien van Dolder (Gemeente Koggenland): “Pioenhof is een voorbeeldproject als het gaat om bouwen in landelijk gebied. Ik ben dan ook bijzonder blij dat deze mooie, energiezuinige woningen in Koggenland worden gebouwd. Hier kunnen jongeren en ouderen, alleenstaanden en gezinnen, kopers en huurders straks heel prettig wonen.”

John Noordeloos (adjunct-directeur Timpaan): “Met Pioenhof realiseren we een echt Timpaan-project, met aandacht voor doelgroepen die niet snel aan een woning komen. De betaalbare Smartwoningen, de sociale huurwoningen en de levensloopbestendige woningen waarmee senioren langer thuis kunnen wonen.”

Scroll naar boven