Bouw De Weverij in Enschede van start

Woensdag 7 december werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van De Weverij: een appartementengebouw met 116 appartementen, ontworpen door Tangram Architekten.

Op de locatie van de voormalige Twentse Textiel Maatschappij (TETEM) realiseert Koopmans Tetem 3. Tetem 3 is de projectnaam voor het laatste iconische gebouw dat in de wijk Roombeek gerealiseerd wordt. Koopmans is onderdeel van TBI.

De oplevering van het appartementencomplex wordt medio 2025 verwacht. Vesteda zal de appartementen vervolgens verhuren onder de historiserende naam ‘De Weverij’. ‘De naam en het prachtige ontwerp van De Weverij doen recht aan de rijke historie van de locatie én de tragische vuurwerkramp die de wijk in mei 2000 trof,’ aldus Pieter Knauff.

De appartementen worden gebouwd op twee bouwkavels die in bezit waren van High Garden. High Garden is al vanaf 1996 bezig om het karakter van de voormalige Twentse Textiel Maatschappij te behouden. Samen met Pi de Bruijn van de Architekten Cie. uit Amsterdam en met steun van de gemeente Enschede hebben zij dit al verwezenlijkt met de realisatie van Tetem 1 en 2 (ArtEZ). De ontwikkeling en realisatie van zowel Tetem 3 als Tetem 4 gebeurt onder supervisie van Pi de Bruijn. Als stedenbouwkundige ontwierp hij destijds de wederopbouw van het Roombeek na de vuurwerkramp in 2000. Met deze laatste nieuwbouw is de wijk weer compleet.

Scroll naar boven